[metaslider id=1767]

Sjældne Diagnosers protektor HKH Kronprinsesse Mary kom på besøg. Anledningen var en Klovneudstilling og Sjældne-dagen, som hvert år falder på den sidste dag i februar.

Kronprinsessen var med til at markere Sjældne-dagen ved at se udstillingen af Klovnetegninger i Handicaporganisationernes Hus. Klovnetegningerne er fra en tegne-konkurrence, som PND-foreningen igangsatte på landets børneafdelinger i 2014. Vindertegningen blev trykt på en T-shirt og pengene fra salget går ubeskåret til Danske Hospitalsklovne.

Læs mere om PND-foreningens projekt >>

Rundtur i Handicaporganisationernes Hus

Mary_børn_gående_beskåret
Det var første gang, Kronprinsessen besøgte Handicaporganisationernes Hus. Formanden for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen gav Kronprinsessen en rundtur i Huset, og turen gik bl.a. til de andre foreninger, som Kronprinsessen er protektor for.

Oplagt Kronprinsesse snakkede interesseret med både børn og hospitalsklovn

Mary på hug

Rundturen sluttede i Atriumgården, hvor formand for PND-foreningen og tegnekonkurrencens projektleder, Annika Rovsing, bød Kronprinsessen velkommen til udstillingen. Formand for Sjældne Diagnoser, Birthe Byskov Holm, introducerede til Sjældne-dagen. Herefter kiggede Kronprinsessen på tegningerne sammen med en flok glade børn, som alle har ét tilfælles – at være sjældne. Hospitalsklovnen Ludo var også  tilstede, og hun spredte smil med sæbebobler og skøre indfald.

Mary_klovnMayr_T-shirt
Opdateret den 4. februar 2015