Hvem skal have Sjældne-prisen 2024?

Siden den første Sjældne-dag i 2008 har Sjældne Diagnoser i forbindelse med Sjældne-dagen uddelt Sjældne-prisen til en person, organisation, institution eller lignende, som har gjort noget særligt for mennesker med sjældne sygdomme i Danmark. Der skal være tale om en indsats, som rækker ud over, hvad der kan forventes i forhold til personens, organisationens eller institutionens rolle og opgavevaretagelse.

Som medlem af en af Sjældne Diagnosers medlemsforeninger eller som medlem af Sjældne-netværket, kan du indstille en kandidat. Deadline var d. 5/1-24.

Hvem kan man indstille til Sjældne-prisen?

Man kan indstille næsten lige hvem, man vil. Det kan være én eller flere fagfolk, frivillige foreningsfolk, foreninger, mediefolk, kunstnere, teams, centre, netværk eller andre. Dog kan nuværende medlemmer af Sjældne Diagnosers forretningsudvalg, ansatte i Sjældne Diagnosers sekretariat samt kommercielle virksomheder ikke indstilles. Se eksempler nedenfor:

Eksempel: Indstil en person (også fagpersoner)

Alle personer kan indstilles, det kan fx være:

  • En fagperson: En læge, en forsker, en sygeplejerske, en fysioterapeut eller anden slags behandler. Det kan også være en pædagog, en lærer eller en tredje type fagperson
  • En frivillig, fx fra en forening eller anden type organisation
  • En ildsjæl indenfor sjældne-området

Eksempel: Indstil en organisation, afdeling, arbejdsplads eller lignende

Det kan fx være:

  • En frivillig forening, som har gjort noget særligt for sjældne sygdomme og handicap
  • En særlig afdeling, som har gjort noget ekstraordinært indenfor sjældne-området
  • En hel arbejdsplads, som har gjort noget ekstraordinært indenfor sjældne-området (kommercielle virksomheder kan ikke indstilles)

Sådan udfylder du en indstilling

  • Der skal opnås accept fra den eller dem, der indstilles, før indstillingen finder sted. Alle, der indstilles, modtager et diplom for indstillingen.
  • Udfyld indstillingsblanketten senest d. 5. januar 2024 kl. 12. – forlænget til d. 7. januar 2024.
  • Når din indstilling er afsendt, modtager du en bekræftelse pr. mail.

Hvis du ikke har mulighed for at udfylde tilmeldingsformularen online, så se mere nedenfor.

Deadline

Sidste frist for at indstille til Sjældne-prisen 2024 er ved udgangen af 2023. Indstillinger skal være Sjældne Diagnosers sekretariat i hænde senest d. 5. januar 2024, kl. 12. Indstillinger, der modtages herefter, tages ikke i betragtning

Send din indstilling med post

Hvis du gerne vil sende din indstilling til Sjældne-prisen med poste, kan du downloade indstillingsblanketten her og sende den til:

Sjældne Diagnoser

Blekinge Boulevard 2

2630 Taastrup

Mærk kuverten: Sjældne-prisen

Uddannel

Om Sjældne-smykket

Sjældne-smykket blev uddelt i forbindelse med Sjældne-prisen 2008, 2012 0g 2016. Prisen er udformet og håndlavet af smykkedesigneren Marie von Lotzbeck, som en broche som skal kunne bæres af både mænd og kvinder. I 2024 har guldsmed Johan Hagström fremstillet Sjældne-smykket, der har den oprindelige udformning.

Uddannel

Se tidligere vindere af Sjældne-prisen

Sjældne-prisen blev uddelt første gang i 2008, og du kan her se, hvem der vandt prisen i 2008, 2012, 2016 og 2020.

Se tidligere vindere af Sjældne-prisen