Stort banner_sjældne-dagen_ENDELIGT_3x1m 3

 

29. februar er det Sjældne-dag. Frem til dagen opdaterer Sjældne Diagnoser Sjældne-dagens Facebookside – hjælp os med at dele!

Den internationale opmærksomhedsdag for sjældne sygdomme og handicap er lige på trapperne. Det er d. 29. februar. Vi tyvstarter med to events søndag d. 28. februar – ét i Århus og ét i København. Og så markerer vi selve Sjældne-dagen, d. 29. februar, på Christiansborg slotsplads:

København d. 28. februar
Her markeres dagen med et Sjældne-løb i Fælledparken. Startskuddet går kl. 12 og man kan gå, løbe eller rulle de 3 km – løbet er for alle og man deltager i eget tempo. Bagefter vil der i Sparta Hallen være et event, hvor Sjældne-prisen overrækkes af formand for Region H, Sophie Hæstorph Andsersen – det sker 13.30.

Århus d. 28. februar
Her markeres dagen med en Sjældne-march i Aarhus midtby. Startskuddet går kl. 12 Det er en tur på ca. 3,5 km med indlagt quiz og efterfølgende uddeling af præmier. Marchen er kørestolsegnet, og der er adgang for alle. Der er medaljer til alle børn, der gennemfører marchen. Hospitalsklovnen Sally følger med på ruten sammen med Anders Kühnau, der er formand for hospitalsudvalget i Region Midt.

Christiansborg slotsplads d. 29. februar
På den officielle Sjældne-dag mødes vi på Nørreport Station i København kl. 10.30 og går i samlet trop til Christiansborg Slotsplads. Her viser vi en pop-up fotoudstilling med fem sjældne borgere i deres hverdagsrammer. Formanden for Folketingets Sundhedsudvalg Liselott Blixt hjælper os med at markere dagen. Herefter går turen (i tog) til Handicaporganisationernes Hus i Høje Taastrup, hvor fotoudstillingen sættes op.

Kom og vær med!
Kom og vær med til Sjældne-løb eller -march! Køb en løbetur – det koster 50 kr., og så får man en konceptpakke med i købet med en fin bandana hue mv. Inviter din mor, far, din onkel og tante – kollegaen og alle du kender. Konceptpakken/billetter til begge løb købes her>> billetto.dk/sjaeldneloebet-2016

Du kan også organisere din egen begivenhed i den lokale løbeklub, vandre-laug el. lign. – eller gå en tur med naboer og familie. Køb konceptpakken, tag bandana-huen på, og upload et billede på sociale medier under #Sjældnedagen. Så skaber vi et fællesskab for alle sjældne i hele Danmark.

Jo flere vi er, der markerer Sjældne-dagen, desto bedre bliver vi hørt! Hjælp os med at dele vores opdateringer på Facebook – skriv til dine venner og familie og invitér dem med – nedenfor kan du finde en poster og et postkort, du kan bruge som bilag til mail mv. Og hvis du har tid og overskud, så giv os en frivillig hjælpende hånd – kontakt os for at høre mere på mail@sjaeldnediagnoser.dk eller tlf. 2171 6195

 
Poster om Sjældne-løbet i Fælledparken >>

Poster om Sjældne-march i Aarhus >>

Postkort om Sjældne-dagsløb i København >>

Postkort  om Sjældne-march i Aarhus >>