”TEGN EN KLOVN” Sådan lød overskriften på den tegnekonkurrence, som PND foreningen, der er medlem af Sjældne Diagnoser, iværksatte på alle hospitaler til støtte for de danske hospitalsklovne. Over 200 indlagte børn deltog i konkurrencen. Nu kan alle børnenes kunstværker ses på en udstilling på H.C. Andersen Børnehospital – og en T-shirt med vindertegningen kan købes.

I disse dagen kan man på H.C. Andersen Børnehospital opleve en noget atypisk udstilling. Her præsenteres resultatet af den landsdækkende tegnekonkurrence, der har været i gang på alle landets største hospitaler, hvor over 200 indlagte børn har tegnet klovne på livet løs for at støtte Danske Hospitalsklovne.

Initiativet til tegnekonkurrencen kommer fra Protein Nedbrydnings Defekt (PND) foreningen, en frivillig patientforening hvis medlemmer er familier med børn, der har en medfødt genetisk stofskiftesygdom. PND-foreningen er medlem af Sjældne Diagnoser.

Læs pressemeddelelsen her >>

At have et barn med en sjælden sygdom som stofskiftesygdommen PND indebærer ofte utallige hospitalsindlæggelser og lange dage på grå hospitalsstuer. Derfor har både børn og forældre stor glæde af Danske Hospitalsklovne, der lyser op i en hverdag præget af omfattende undersøgelser og behandlinger – de livsglade hospitalsklovnene kan få de smil frem, der ellers er så få af.

Køb en klovn

De danske hospitalsklovne er dog afhængige af bidrag fra virksomheder og private fonde, da de ingen offentlige midler får. Deres overlevelse er derfor er konstant truet, hvis donationerne svigter. Derfor ønskede PND foreningen at sætte fokus på hospitalsklovenes arbejde og indsamle midler, så de kan forsætte deres store indsats på landets børneafdelinger.

Idéen med tegnekonkurrencen har været at få indlagte børn til at tegne deres bud på en klovn. Vinderklovnen er nu kåret og tryk på en T-shirt – designet af børnetøjsdesigner IdaT. Hele salget går ubeskåret til Danske Hospitalsklovne.

Se T-shirten på IdaT´s hjemmeside her >>

Konkurrencen kulminerede med en reception d.16. juni 2014 på H.C. Andersen Børnehospital i Odense hvor alle børnenes kunstværker er udstillet. Udstillingen varer til og med uge 26.

Fakta om PND foreningen

Protein Nedbrydnings Defekt foreningen (PND) blev grundlagt i 2010 og er en lille frivillig patientforening, der består af familier, der har børn med sjældne genetiske stofskiftesygdomme. Selvom diagnoserne er forskellige, knyttes foreningen sammen af den fællesfaktor, at man ikke kan nedbryde proteiner og derfor lever på en diæt med et minimum af protein.

Læs mere om PND foreningen her >> 
Skrevet d. 19. juni 2014