Marie
Foto: Rune Lundø

Marie Holm Laursen var hovedpersonen, da TV2 viste den meget sete dokumentar ”Pigen med knogler af glas”. Her gjorde hun et stort indtryk på mange tusinde seere med sit livsmod og sin optimisme trods sine store udfordringer. Nu vil Marie inspirere endnu flere med sit nye foredrag “RulleMaries Roadshow”.

Hun er ramt af den genetiske sygdom Osteogenesis imperfecta, der medfører, at hendes knogler knækker så let som glas. Hun har i sit unge liv oplevet lidt af hvert. Bl.a. har hun haft over 500 knoglebrug – og hun har metal nok i kroppen til at sætte gang i en metaldetektor. Derudover er hverdagen fyldt med konstante smerter. Og så sidder hun i kørestol, hvilket er grunden til, at hun bliver kaldt RulleMarie.

Det handler om at tage et valg
Utallige knoglebrug og konstante smerter lyder umiddelbart ikke som opskriften på en hverdag fyldt med livsglæde og gå-på-mod. Alligevel gør Marie Holm Laursen det, de fleste andre 18-årige gør. Hun har formået at se lyst på tilværelse og skabt sig et liv fyldt med optimisme og masser af oplevelser. Nu vil hun inspirere andre til det samme med foredraget “RulleMaries Roadshow”.

RulleMarie_festival

Jeg tror, at det langt hen af vejen er et valg, vi tager; om vi vil fokusere på det positive eller det negative i hverdagen”, siger Marie.

En inspirerende livshistorie
Foredraget kommer til at tage udgangspunkt i Maries livshistorie. Det er en fortælling om, hvordan det er at leve med et handicap – og samtidig bevare livsglæden. Derudover er det også vigtigt for Marie at få sat fokus på åbenhed.

Jeg tror, at viden er det bedste middel til at nedbryde fordomme. Mit håb er, at min åbenhed om mit liv kan være med til at gøre det mindre anderledes at være handicappet”, fortæller Marie.

Indeni er vi alle ens
For Marie er et vigtigt budskab også, at selvom man på overfladen ser lidt anderledes ud, så kan man stadig havde de samme tanker, drømme og følelser som andre. Og ikke mindst – man kan langt hen ad vejen også gøre de samme ting.

Når jeg kører mig en tur i byen i min kørestol, møder jeg mange nysgerrige blikke. Hvorfor ser hun sådan ud? Hvorfor er hun så lille? Folk kigger, fordi jeg på overfladen skiller mig ud fra mængden. Men indeni er jeg ligesom alle andre – og jeg har ligeså meget at byde på. Det behøver ikke være en forhindring, at jeg sidder i kørestol.”

Marie har allerede været ud og holde sine første foredrag for unge mennesker på skoler og gymnasier.

Du kan kontakte Marie og høre mere om hendes foredrag på: marie.laursen@hotmail.com

Marie kan også følges på facebook og instagram

Dansk Foreningen for Osteogenesis Imperfecta er medlem af Sjældne Diagnoser. Læs mere om foreningen her >>