I 2017 er det 10. gang, der afholdes Sjældne-dag – den internationale opmærksomhedsdag for sjældne sygdomme og handicap. Støt op om sjældne patienter og pårørende i hele verden med en enkel handling!

Der er brug for opmærksomhed om sjældne sygdomme og dem, der er berørt – patienter såvel som pårørende. Derfor blev Sjældne-dagen indstiftet i 2008 som en international opmærksomhedsdag. I 2017 er temaet forskning.

Læs mere om Sjældne-dagen 2017 her>>

Gennem årene har der udviklet sig en fælles handling, som på Sjældne-dagen foregår over hele verden: hold hinanden i hånden og ræk hænderne op i luften! Handlingen symboliserer solidaritet med alle sjældne. Det handler ikke om særbehandling, men om fair behandling. Og hvis borgere ramt af sjældne sygdomme skal have samme muligheder som alle andre, skal der somme tider gøres noget særligt.

Støt op om vores indsats for at skabe opmærksomhed om sjældne sygdomme og handicap. Tag et billede med din familie, jeres naboer, dine arbejds- eller studiekammerater, fra børnehaven eller råb folkemængden i det lokale indkøbscenter og spørg, om de vil være med. Tag et billede og send det til os! Så poster vi det på Facebook på Sjældne-dagen d. 28. februar og vi sender det til den globale side, hvor der kommer billeder fra hele verden. Send billedet på mail@sjaeldnediagnoser.dk eller post det direkte på vores Sjældne-dagsside på Facebook .

Se den globale side her >>

Vi laver også en nyhed her på siden, når årets Sjældne-dag lakker mod enden, hvor vi viser de flotteste billeder.

Så… op med hænderne, frem med mobil-kameraet og lav en enkel handling, der støtter de sjældne. På forhånd tak for hjælpen!

På store Sjældne-dag 2016 rakte deltagerne i Sjældne-løbet hænderne i vejret i solidaritet med alle sjældne. Så flot så det ud: