Det kan være hjælpsomt at samle information om ens sygdom på ét sted, og hvis man har flere forskellige sygdomme, syndromer eller handicap kan det være godt at få skabt et samlet overblik.

Formålet med denne skabelon er at samle alle informationer om egen diagnose(r). Skabelonen kan anvendes om en hjælp til at strukturere informationerne for ens egen skyld eller gives til fx en sagsbehandler eller andre, der kan have behov for at vide mere om din(e) diagnose(r).

I skabelonen foreslås, at du skriver oplysninger som navn på diagnose(r), symptomer, kontaktoplysninger på fagpersoner, vigtige hændelser og hvad du modtager af behandling. Det foreslås også at du skriver lidt om dine kompetencer, evner og begrænsninger, da det kan bidrage til et samlet ’billede’ af, hvem du er.

Da skabelonen er et word-dokument, har du også mulighed for at tilpasse den, så du kan tilføje vigtige oplysninger, hvis du synes de mangler, eller slette dem, der ikke er relevante for dig.

Har du forslag til andre skabeloner?

Hvis du står og mangler et hjælpeværktøj/skabelon, så skriv gerne til os på mail@sjaeldnediagnoser.dk og fortæl os om det. Så kan vi arbejde på en skabelon, som kan komme alle sjældne borgere til gavn.

Se de fem andre hjælpeværktøjer her

Vi har udviklet fem andre hjælpeværktøjer: Kontaktkort, tips til ansøgningen, hjælp til mødet, logbog og akutkort.