25 deltagere var i weekenden samlet til bisidderkursus, hvor både helt nye og lidt mere erfarne bisiddere, navigatore og foreningsfolk deltog. De frivillige sjældne-bisiddere kan med deres viden om det at leve med en sjælden sygdom eller handicap hjælpe andre sjældne borgere i samme situation.
Det var en engagaret flok, der brugte weekenden på at deltage i dette års bisidderkursus, hvor programmet var fyldt med uddannelse og erfaringsudveksling.
Malene Sønderskov fra Center for God Forvaltning underviste i lovgivning, kommunikation og om at passe på sig selv. Der var fokus på værdien af åbne og lukkede spørgsmål og deltagerne lavede øvelser undervejs.
På dag to var der fokus på bisidderens rolle før, under og efter et møde. Her var der mange gode og konkrete råd til forberedelse, hvordan man kan stille spørgsmål undervejs og hvordan man som bisidder kan agere under et møde.
Nye bisiddere på vej
Flere fra kurset har meddelt, at de ønsker at indgå i bisidderkorpset hos Sjældne Diagnoser. Vi er glade for at kunne udvide korpset og dermed dække flere forespørgsler fra sjældne borgere, og det ser ud til, at det bliver en fantastisk udvidelse af korpset. I Sjældne Diagnoser er vi meget glade for at kunne tilbyde sjældne borgere at få hjælp fra så gode, empatiske og engagerede frivillige.
Alle bisiddere hos Sjældne Diagnoser her erfaring med livet med sjælden sygdom. Bisidderne kan være en god støtte at have med, som kan hjælpe med at huske hvad der bliver sagt, stille de svære spørgsmål eller tage noter undervejs. Det at bisidderen selv har erfaring med livet med sjælden sygdom/handicap er en stor støtte, da sjældenheden gør, at der ikke er mange der kender til de udfordringer, som sjældne borgere kan stå overfor.
Har du brug for en bisidder?
Du kan læse mere om Sjældne Diagnosers bisidderordning her