Er du struktureret og handlekraftig? Vil du udfordres på projektledelse og udviklingsopgaver? Har du praktisk eller teoretisk erfaring med organisatorisk arbejde og/eller at skabe opmærksomhed? Trives du i en uformel kultur? Så er du måske vores nye praktikant i Sjældne Diagnoser.
Hvem er Sjældne Diagnoser
Sjældne Diagnoser er en interesseorganisation, der arbejder for bedre vilkår for mennesker med sjældne sygdomme og handicap. Sjældne borgere skal håndtere en hverdag kompliceret af alvorlig sygdom og mange af patienterne er børn.
Sjældne Diagnoser arbejder på mange dimensioner for at gøre livet lidt lettere for de sjældne. Og nu søger vi en praktikant, der skal arbejde for at skabe opmærksomhed om livet med sjældne sygdomme og handicap. Det indebærer projektstyring, idéudvikling og koordinering ifm. afholdelse af Store Sjældne-dag – en international opmærksomhedsdag for mennesker med sjældne sygdomme og deres pårørende.
Projektet
Den sidste dag i februar er Sjældne-dag – en international opmærksomhedsdag for sjældne sygdomme og handicap. Når det er skudår afholdes der Store Sjældne-dag, fordi skudåret indeholder den mest sjældne dato af alle: 29. februar.
I 2016 skal d. 28. og 29. februar bruges til at øge opmærksomheden omkring mennesker, der lever med sjældne sygdomme og handicap. I idé-boxen er:
- Et opmærksomheds-løb for sjældne borgere – patienter og pårørende – og for alle andre, der gerne vil støtte sjældne-sagen. Løbet arrangeres i samarbejde med en medicinalvirksomhed og en anden virksomhed. Et mindre ”pilot-løb” blev gennemført i 2015 – se her >>
- Aktiviteter på Facebook
Stillingen
Som praktikant hos Sjældne Diagnoser får du en alsidig og udfordrende hverdag med mange forskelligartede opgaver. Du bliver en del af et lille, men dynamisk og engageret sekretariat, der arbejder med alle aspekter af interessevaretagelse for mennesker med sjældne sygdomme og handicap. Du får dit eget arbejdsområde – Store Sjældne-dag– og gode muligheder for at sætte dit præg på projektet.
Dine opgaver som praktikant afspejler i høj grad arbejdet som projektleder og udgøres bl.a. af:
- Ide-udvikling og udarbejdelse af handleplaner for at realisere idéerne
- Gennemførelse af handleplanerne i samarbejde med Sjældne Diagnosers frivillige og det lønnede sekretariat
- Planlægning, koordination og afholdelse af møder for styregruppe og planlægningsgrupper
- Fundraising
- Medie-kontakt
- Afrapportering
Hvem er du
Formodentlig er du i gang med en uddannelse inden for projektledelse eller kommunikation, men overrask os gerne – særligt hvis du har praktisk erfaring med organisatorisk arbejde.
- Du har lyst til at arbejde projektorienteret og er ikke bange for at tage ansvar
- Du er initiativrig og god til at se muligheder
- Du kan lide at have mange bolde i luften
- Du har lyst til at udvikle dine organisatoriske evner.
Vi tilbyder
Din praktikperiode vil byde på en udfordrende hverdag, der vil udstyre dig med et solidt kendskab til rollen som projektleder. Du vil gennem praktikken modtage sparing, og der vil blive fulgt op på din læringsproces gennem forløbet.
Arbejdsplads stilles til rådighed i Sjældne Diagnosers sekretariat, beliggende i Handicaporganisationernes Hus i Høje Taastrup, hvor der bl.a. er kantineordning og fitness-faciliteter. Der ydes transportrefusion mellem hjem og arbejdsplads. Praktikken er ulønnet, men der vil være mulighed for ansættelse som studentermedarbejder i forlængelse af praktikperioden.
Yderligere information
Har du spørgsmål til stillingen kan du kontakte Lene Jensen på lj@sjaeldnediagnoser.dk. Du kan også ringe på telefon 3314 0010 mandag-torsdag kl. 10-14, onsdag dog til kl. 17. Se mere om vores arbejde på https://sjaeldnediagnoser.dk/
Tiltrædelse
Projektet kører 1. september 2015 – 15. marts 2016. Praktikperioden skal påbegyndes pr. 1. september eller snarest herefter – vi er fleksible i forhold til praktikperiodens længde og antal arbejdstimer.
Ansøgning og CV
Din ansøgning med CV, mærket ”Praktikant – Sjældne-dagen”, skal være os i hænde senest d. 12. maj 2015. Du kan søge praktikpladsen via denne mailadresse: mail@sjaeldnediagnoser.dk