Den sidste dag i februar er international Sjældne-dag. Formålet med Sjældne-dagen er at skabe synlighed om at leve med sjældne sygdomme og handicap, som ofte bliver overset. I Danmark viser DK4 ”De sjældneste”.

”Det er kun de allersjældneste børn, som får lov til at være med i Bella”. Udsagnet kommer fra Laura på 10 år, som har været med i Bella Speranza – et forløb på 10 uger, hvor kronisk syge, sjældne børn inviteres ind på Det Kgl. Teater til bevægelse, dans og musik. De to programmer om de sjældne børn genudsendes på DK4 i anledning af Sjældne-dagen – følg med og få en sjældent dejlig oplevelse med ”De sjældneste” på DK4 d. 28. februar kl. 16.50 (del 1) og kl. 17.50 (del 2).

Se mere om ”De Sjældneste” >>

Hjælp os i dag!
Hjælp os med at skabe opmærksomhed om at leve med sjældne sygdomme og handicap! Hop ind på Sjældne-dagens Facebook side og giv os et ”like”. Eller tag en selfie sammen med Sjældne-dagens logo. Eller, hvis du er MEGET modig, så gør som Alberte fra PND-foreningen: Mal dig selv i hovedet og tag en selfie for at gøre opmærksom på de sjældne. Uanset form, så post dine selfies på de sociale medier under #ShowYourRare.

Se Alberte gøre opmærksom på de sjældne på Facebook >>

Besøg Sjældne-dagen på Facebook >>

Download logo til din selfie >>

Fejring i Aarhus i søndags
Søndag, d. 25. februar var der fejring af Sjældne-dagen i Aarhus. Det var en absolut fantastisk dag med 92 tilmeldte og ca. 80+ fremmødte. Kis Holm Laursen, som er én af de ildsjæle, der arrangerede fejringen, fortæller:

”Det er simpelthen det hele værd, når sjældne børn og voksne på tværs af alder og udviklingstrin mødes de her timer. Der er børn der råber højt under vores velkomst tale – der er “voksne” der ikke kan holde ud at vente på udtrækningen af gaver. Der er så meget accept og forståelse, så det kan mærkes helt ind i hjertet.”

Arrangørerne af fejringen har lavet dette smukke kort – det er alle sjældne, der siger tak til arrangørerne og alle jer, der deltog.