Hjælp til mødet

Denne skabelon kan hjælpe dig med at forberede et møde du skal til. Det kan fx være et møde med en sagsbehandler på kommunen, hos din praktiserende læge, på dit barns skole eller institution osv.

Skabelonen kan hjælpe dig med at skabe et overblik over det møde, du skal til. Du kan bl.a. skrive spørgsmål ned, som du gerne vil huske at stille og notere de aftaler, som I laver på mødet. Vi anbefaler, at du printer skabelonen ud og tager den med til mødet.

Som supplement til skabelonen kan du nedenfor læse nogle gode råd til, hvordan du kan forberede dig på mødet. 

Hjælp til mødet

Forberedelse inden et møde

Dagsorden:
Har du modtaget en dagsorden fra den, du skal holde møde med? En dagsorden kan hjælpe dig med at forberede dig til mødet, så du ved, hvad I skal snakke om og så du kan tænke over, om du har nogle spørgsmål, som du gerne vil stille. Hvis ikke du har modtaget en dagsorden inden mødet, er det en god idé at efterspørge den hos den, der har inviteret dig til mødet.

Bisidder med til mødet:
Du har mulighed for at medbringe en bisidder til mødet. Hvis du gør det, skal du orienterer dem du skal holde møde med om, at du medbringer en bisidder.

Sjældne Diagnoser har et korps af dygtige, frivillige bisiddere, som kan tage med sjældne borgere (patienter og pårørende) til et møde. Hvis du vil høre mere om muligheden for at få en bisidder med, kan du kontakte Helpline på 33 14 00 10 eller skriv til Helpline her. Du kan også læse mere om bisidderordningen her.

Er der noget, du gerne vil have svar på, eller spørgsmål du gerne vil stille på mødet?
Det kan være en god idé at skrive sine spørgsmål ned på forhånd og tage dem med til mødet. Måske er spørgsmålene ikke svære at huske inden mødet, men under mødet kan du få mange informationer. Så kan det være rart at have skrevet spørgsmålene ned på forhånd, så man kan støtte sig til det. I skabelonen “hjælp til mødet” kan du bl.a. notere dine spørgsmål.

Under mødet

Ved mødets indledning kan det være en god idé at spørge, hvem der tager noter undervejs på mødet og om du får dem tilsendt efterfølgende. Det er også en god idé selv at tage nogle noter undervejs, som man efterfølgende kan vende tilbage til, hvis man har brug for at få genopfrisket, hvad det var, der blev aftalt. I skabelonen er der plads til, at du kan skrive et kort resume af mødet og notere de aftaler, som I evt. har lavet på mødet.

Hvis du har en bisidder med til mødet, kan det være en god idé på forhånd at have aftalt, hvilken rolle som bisidder skal have undervejs. Måske er bisidder med for at lytte og tage noter eller måske for at hjælpe med at få stillet de spørgsmål, som du havde forberedt.

Har du brug for hjælp?

Hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med et møde, enten før eller efter, kan du altid kontakte rådgiverne i Helpline. Helpline har åbent mandag og torsdag fra kl. 10-14 og tirsdag fra 12-18.