Sjældne Diagnosers protektor

H.M. Dronning Mary er protektor for Sjældne Diagnoser

I Sjældne Diagnoser er vi meget stolte af, at H.M. Dronning Mary er vores protektor. Som protektor bidrager Hendes Majestæt Dronningen til at skabe opmærksomhed omkring sjældne sygdoms- og handicapgrupper. Når sygdommen er sjælden, er der kun få, der kender til den. Derfor har de sjældne sygdoms- og handicapgrupper brug for opmærksomhed.  

I 2005 fik vi i Sjældne Diagnoser HKH Kronprinsesse Mary som protektor. Gennem 20 år har vi  således fået en hjælpende, royal hånd til at skabe opmærksomhed. Det betyder helt konkret, at langt flere hører meget mere om livet med sjælden sygdom.

Sjældne-dagen 2024

H.M. Dronningen deltog ved Fællesarrangementet på Sjældne-dagen d. 29. februar 2024. Her overrakte H.M. Dronning Mary Sjældne-prisen til de to modtagere og deltog efterfølgende i forskellige ativiteter til arrangementet. Det var en forrygende god dag og vi er meget glade for, at H.M. Dronningen deltog og hjalp os med at skabe synlighed og opmærksomhed for sjældne sygdomme og handicap.

Læs mere om Sjældne-dagen 2024

Vi er glade og taknemmelige for, at vi nu har Dronning Mary som protektor. Det bidrager også til, at Sjældne Diagnoser opfattes som den seriøse og anerkendelsesværdige organisation, vi selv mener, vi er. Som den daværende Kronprinsesse Mary sagde på Sjældne-dagen i 2020: at gøre en forskel, er noget af det fineste man kan gøre. Dronningens opmærksomhed gør en forskel for mennesker med sjældne sygdomme og handicap. Tusinde tak.

Anm.:  Som noget nyt tildeles de kongelige protektioner for en periode på 5 år. HM Dronning Mary er således Sjældne Diagnosers protektor i perioden 2024 – 2029